videomarketing

Zijn we bij Limelight een productiehuis? Jazeker, maar daar begint het voor ons pas. Want videocontent creëren is maar één deel van het verhaal. Enter: videomarketing. Eén video is nog maar zelden de oplossing op de vraag van onze klanten. Het is tijd om na te denken over het grotere plaatje.

Van momentopname naar plan op lange termijn

Een voorbeeld uit de praktijk. Om nieuwe medewerkers te vinden, kan je het over de traditionele boeg gooien. Bijvoorbeeld door je vacatures op je website te plaatsen en die vacatures te delen via social media. Eventueel vergezeld door een vacaturevideo.

Of je pakt het aan op de Limelight-manier. We maken er een campagne van en zetten verschillende videoformats in. We laten de bedrijfsleiders aan het woord, tonen welke sfeer er op de werkvloer heerst, zetten de vacatures visueel in de kijker én maken hier spin-off formats van voor op de verschillende sociale mediakanalen.

Meer nog: geïnteresseerde jobprofielen kunnen via een landingspagina in de huisstijl van jouw bedrijf solliciteren. Wij verzamelen op onze beurt de gegevens en bouwen een rapportage voor je uit.

Lees ook: De ideale vacaturevideo bestaat niet

Van créateur naar adviseur

Met andere woorden: we kijken naar the bigger picture. En dat is niet alleen zo voor onze vacaturevideo’s. Wat wil jij bereiken met video?

  • Wil je vooral jouw nieuw merk aan het grote publiek voorstellen?
  • Wil je een nieuw product lanceren?
  • Wil je een complex probleem of traject in mensentaal tonen?

Met die ene belangrijke vraag gaan we concreet aan de slag richting een videotraject op maat, met respect voor je budget. Jij krijgt niet alleen een content creator aan je zijde, maar ook een partij die je advies geeft en jouw beeld- en klankbord vormt.

Zo deden we het voor onze klant Appwise

Een van de klanten die een dergelijk traject met ons doorloopt, is Appwise, bouwer van digitale apps. We stelden aan hen voor om een reeks testimonialvideo’s op te nemen, onder meer met het Wit-Gele Kruis, Tennis Vlaanderen, Democo, Trenara en Remedus. Daarin nemen hun klanten, de appgebruikers, zelf het woord: hoe heeft de app het leven van hen en dat van hùn klanten eenvoudiger gemaakt?

Een inspanning met klanten uit verschillende sectoren – bouw, zorg, sport… – die op lange termijn ervoor zorgt dat Appwise veel meer kans heeft om te blijven hangen in het collectieve geheugen van heel wat zaakvoerders, marketing managers, HR-medewerkers, noem maar op.

Imago, leads, sollicitanten… Wat is jouw videomarketing challenge?

Nu dat je gezien hebt hoe we het videomarketingplaatje bij ons aanpakken: welke uitdaging kunnen we voor jou vertalen in concrete resultaten? Vertel ons welke rol video voor jouw bedrijf kunnen spelen en we gaan meteen voor jou aan de slag. Of bekijk hier alvast enkele realisaties.