Intersoft Electronics, een toonaangevende technologieleverancier in de luchtvaartindustrie, wilde hun nieuwste generatie van signaalverwerking voor radartechnologie op een korte maar duidelijke manier in beeld brengen. Onze oplossing? Een 3D-animatie van 1 minuut! Ontdek meteen hoe we dat voor elkaar kregen.

Technische info in 1 duidelijke minuut

De vraag van Intersoft Electronics was duidelijk: zij wilden tonen in een 3D-animatie van 1 minuut hoe het nieuwe NGSP-systeem werkt en wat de voordelen ervan zijn. Deze video wilden ze tonen op de luchtvaartbeurs Airspace World in Genève.

Resultaat? Een visueel aantrekkelijke en duidelijke video gemaakt door onze animatiepro’s. Wij leverden aan in 16:9, het ideale formaat om te tonen aan hun stand op de beurs. Achteraf kunnen ze het blijven gebruiken om hun systeem te tonen aan klanten.

Waarom de keuze voor 3D?

We kozen hier samen met de klant voor een 3D-animatie voor verschillende redenen. Eerst en vooral omdat de ruimtes waar de systemen staan afgesloten zijn, je kan er niet zomaar filmen. Daarnaast zou het ook niet de mooiste beelden opleveren.

We visualiseerden de 19” racks zodanig dat je duidelijk zag hoe de oude hardware werd vervangen door de nieuwste generatie van NGSP. Daarna was het tijd om de modellen te animeren! Achteraf voegden we grafieken toe en tekst met alle USP’s op.

De 2 grootste uitdagingen

Intersoft Electronics heeft een handboek waarin de guidelines over hun huisstijl duidelijk instaan. Het was aan ons om in de 3D-animatie rekening te houden met deze regels. We werkten nauw samen met hen om het visueel volledig volgens de branding en guidelines te krijgen.

3D-animaties vragen ook om rendering, aka een digitale afbeelding genereren uit een driedimensionaal model met behulp van een computer. Dat was een huzarenstukje, wat het voor ons een extra grote uitdaging maakte op gebied van timing en foutenmarge. Onze aanpak? Vragen aan de klant dat de feedback op vrijdag binnen is, zodat we in het weekend konden renderen en op maandag weer resultaat hadden.

Dankzij de goede samenwerking met de klant en de professionaliteit van ons team brachten we dit tot een goed einde binnen de vooropgestelde timing. De klant was zo tevreden (check zeker de quote hieronder!) dat we momenteel werken aan een nieuw project voor hen. Eentje rond radartechnologie op marineschepen. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

“We zijn heel tevreden over de samenwerking met Limelight. Ze leverden een hele mooie animatie die de technische concepten duidelijk en begrijpbaar visualiseert. Dankzij de strakke planning en de korte feedback loops werd de productie erg snel opgeleverd.”  – Intersoft Electronics

Jouw processen kort en duidelijk in beeld brengen? 3D-animatie it is!

Hoe technisch je werking ook is, wij maken het duidelijk voor jouw doelpubliek in een 3D-animatievideo. We komen graag langs en bespreken wat mogelijk is. Contacteer ons voor meer info. Of vraag een offerte, dan weet je meteen wat het kostenplaatje is. Tot binnenkort!