animatie video

Ingewikkelde bedrijfsprocessen uitleggen, technische uitleg geven, abstracte concepten overbrengen … Dat doe je het best met video. Sterker nog: met een animatievideo! Animatie vertaalt namelijk als de beste ingewikkelde informatie naar een heldere en eenvoudige boodschap. Een effectief communicatiemiddel dat elke doelgroep bekoort.

De kracht van animatie

Animatie is een krachtig format omdat het helpt om ingewikkelde processen en strategische keuzes eenvoudig en gestructureerd te vertellen. Door animatie met grafische elementen hand in hand te laten gaan met de juiste voice-over leg je op korte tijd iets helder en eenduidig uit. De boodschap blijft ook consistent: wanneer je bijvoorbeeld eenzelfde boodschap geregeld moet brengen, ben je zeker dat je met animatie op een verstrooide dag niets vergeet. Het is een videoformat waar je doelpubliek geboeid naar kijkt en ongetwijfeld een pak meer van onthoudt.

Wanneer zet je dit format het best in?

Een animatievideo kan je voor verschillende doelen en doelgroepen inzetten. Maar het komt vooral goed van pas wanneer je iets wil tonen dat (nog) niet fysiek tastbaar is. Zo is het bijvoorbeeld ideaal voor SaaS-bedrijven om uit te leggen hoe hun platform werkt. Of voor hoogtechnologische corporates die een product hebben dat in een ruimte staat waar je niet binnen mag. Of wanneer je de toekomstplannen van je bedrijf wil visualiseren.

Kortom, om zaken te visualiseren die er niet écht zijn. Zo kan je toch de USP’s van je niet-fysieke product tonen en visueel duiden hoe het werkt.

3 succesverhalen uit de praktijk

Bij Limelight creëerden we al verschillende straffe animatievideo’s voor verschillende sectoren:

  • Voor UHasselt maakten we een serie voor elk departement van de faculteit Handelswetenschappen. De combinatie van animatie en de spreektaal die de voice-over toepast, spreekt het jonge doelpubliek extra hard aan.
  • We gingen de emotionele toer op voor Graco en bedachten een mooie geanimeerde kerstboodschap. Een animatievideo met een stevig staaltje storytelling.
  • SCK CEN heeft een strategisch toekomstplan klaar voor 2040. Iets wat je niet fysiek in beeld kan brengen. Gelukkig kan dat wel in deze heldere animatievideo.

Animatievideo mét resultaat? Welkom bij Limelight!

Ons creatief proces start met een diepgaande intake waarin jouw visie centraal staat. Met gespecialiseerde storyboardtechnieken zetten we jouw concept om in een duidelijk visueel plan. Elke animatie wordt versterkt door nauwkeurige grafische elementen en een professionele voice-over die de boodschap klaar en duidelijk overbrengt.

Meer nog: wij geven je vanaf de start een transparante planning. Fase per fase. Zo weet jij exact wanneer je wat van ons mag verwachten én wanneer je best je feedbackmomenten inplant. Gemiddeld is jouw finale animatie na 4 à 6 weken klaar.

Wil je hier meer over weten? Contacteer ons met al je vragen. Of vraag meteen een offerte, dan weet je ineens wat het kostenplaatje is. Tot binnenkort!