vacaturevideo

Op zoek naar nieuwe collega’s? Maar komt er weinig of geen respons op je laatste vacatures? Gooi het eens over een andere boeg met een vacaturevideo. Zes redenen waarom je zo’n type video op z’n minst moet overwegen…

1. Een vacaturevideo valt op

88% van de gebruikers surft langer op een website met video. Omdat de play-knop de aandacht trekt. En bewegend beeld mensen doet blijven kijken. Waarom zou je die opportuniteiten dan niet benutten? Net omdat een geschreven vacature nog altijd de standaard is, valt een vacaturevideo automatisch op.

Tien vacatures voor eenzelfde job. Eén daarvan bevat naast de uitgeschreven jobomschrijving ook een video die meer uitleg geeft over de job en het bedrijf. En misschien zelfs iemand in die functie aan het woord laat. Drie keer raden welke van de tien eruit springt.

 

2. Een vacaturevideo geeft een beter beeld

Letterlijk en figuurlijk.

Een video vertelt én toont. Maak daar gebruik van. Laat bijvoorbeeld zien wat de job écht inhoudt. Geef een beeld van wat het betekent om voor jouw bedrijf te werken. Neem je sollicitant mee achter de schermen.

Video is een mix van beeld, tekst en geluid. Het is hét middel bij uitstek om iets ongrijpbaars als een bedrijfscultuur te vatten. Het geeft een beter beeld van je bedrijf dan een geschreven vacature ooit kan. Een vacature video brengt een gevoel over.

Zo is het makkelijker voor toekomstige sollicitanten om je bedrijf als werkgever in te schatten. En of er al dan niet een match mogelijk is.

3. Het vergroot de betrokkenheid van je medewerkers

Een vacaturevideo neemt sollicitanten niet alleen mee achter de schermen, het verbetert ook de betrokkenheid achter de schermen.

Door medewerkers te laten meespelen in je video, bombardeer je ze tot ambassadeurs van je bedrijf. Ze voelen zich trots dat ze je bedrijf mogen vertegenwoordigen. En dat vertaalt zich op zijn beurt naar een hoger engagement.

 

4. Groter en gerichter bereik

Met een vacature video bereik je meer én relevantere kandidaten. Omdat het opvalt. En omdat je als kandidaat sneller kan inschatten of een bedrijf iets voor jou is.

Maar ook omdat we die vacature video door digitaal te adverteren gericht bij de juiste profielen kunnen krijgen. Op basis van diploma, ervaring, regio, huidig werkgever… en zo kunnen we gerust nog vijf minuten doorgaan.

Nota aan jezelf: een goede vacature video laten maken, is één. Die bij de juiste personen krijgen, is twee. En die laten doorklikken naar jouw website, is drie.

Hou daar rekening mee in je budget én hoe je je marketingbureau kiest. Werk samen met een bureau dat én een straffe video kan maken én de kennis heeft van online marketing. (Zoals wij, bijvoorbeeld).

5. Meetbaar

Dat annonceke in de krant, hoeveel lezers zien dat? Hoeveel relevante lezers zien dat?

Dat brengt ons bij nog een mooi voordeel aan de combinatie video en online advertising: het is meetbaar! We kunnen perfect volgen hoe vaak je vacature video wordt bekeken. Hoeveel kijkers vervolgens doorklikken naar de vacature. En of ze dat formulier dan ook effectief invullen.

Wat bijsturingen mogelijk maakt tijdens het traject. En op het einde duidelijke cijfers oplevert: heeft het gewerkt? Om die geleerde lessen dan toe te passen op je volgende vacature video…

6. Herhaal je succesformule

Is je vacature video helemaal naar jouw goesting? En tonen de cijfers dat ie ook werkt?  Herhaal die succesformule dan voor die functies waar je het meest naar zoekt.

Als alles op punt staat, hoef je bij een nieuwe job posting alleen nog maar het advertentiebudget open te draaien. Want de vacature video en targetting heb je al op punt…

 

De eerste stap naar je eigen vacaturevideo…

En reden 7 tot en met 100? Die bespreken we samen wel eens met een kopje koffie. Benieuwd wat een vacature video jou bedrijf kan opleveren? Kom eens babbelen!