testimonial video laten maken

Een testimonial kan superwaardevol zijn, voor zowel je klanten als je bedrijf. MAAR wanneer je het fout aanpakt, kan zelfs een krachtig format als een testimonial falen. Als Cameraden onder elkaar delen we je graag enkele do’s en don’ts als je een testimonial video laat maken.

De basisregel

Keep it real. Hou het oprecht en ga niet voor afgelikte en opgedreunde testimonials. Dat komt al gauw fake over en kan zelfs je geloofwaardigheid schaden. Een testimonial laten maken = eerlijk durven zijn.

 

De voorbereiding

Don’t

Alle vragen op voorhand bezorgen zodat je geïnterviewde zijn of haar tekst vanbuiten kan leren. Het spontane karakter van je testimonial verdwijnt dan als sneeuw voor de zon.

Do

Brief de geïnterviewde kort waarover de testimonial zal gaan. Zo kan hij of zij zich al wat voorbereiden maar blijft het gesprek spontaan.

 

De geïnterviewde

Don’t

Een acteur inschakelen voor een testimonial? Dat is een absolute no-go. Een testimonial vertelt net het verhaal van je klant en dient oprecht te zijn. Een acteur kan in zo’n geval nooit hetzelfde gevoel oproepen.

Do

Kies iemand waarvan je weet dat hij of zij niet te veel cameravrees heeft. In het ideale geval laat je iemand aan het woord die bij potentiële klanten een belletje laat rinkelen.

Bijvoorbeeld: je bent een IT-bedrijf en laat een vooraanstaande klant aan het woord in je testimonial. De algemene inkoopmanager van een groot bedrijf, actief in de Benelux. Zijn naam en functie zijn te zien in jouw video, waardoor je zijn of haar status koppelt aan jouw product.

 

De boodschap

Don’t

Maak er geen grote goednieuwsshow waarin je jouw bedrijf alleen maar de hemel inprijst. Wees realistisch.

Do

Waren er bepaalde uitdagingen of moeilijkheden tijdens een project of met je product? Durf die dan te benoemen. In elk traject loopt er wel eens iets fout. Als je erna kan tonen hoe je dat als bedrijf hebt aangepakt, kom je er zelfs sterker uit.

 

De beelden

Don’t

Recht in de camera kijken, enkel de geïnterviewde tonen en hem zijn ervaringen in een ruk laten vertellen. Geloof ons: dat kan beter.

Do

Laat de geïnterviewde niet recht in de camera kijken, maar naar degene die hem vragen stelt (die mag buiten beeld zijn). Dat geeft meer het gevoel dat je kijkt naar een dialoog dan een monoloog, en dat komt dynamischer over.

Wissel beelden van de geïnterviewde af met beelden van je afgewerkt project of je product. Dat houdt het visueel interessant en ondersteunt je verhaal.

Extra pluspunt: dankzij tussenbeelden kunnen wij het interview in verschillende takes opnemen en hoef je als geïnterviewde niet alles van de eerste keer perfect uit te leggen. Wat extra ademruimte is altijd welkom. 😉

 

De continuïteit

Don’t

1x een testimonial video opnemen en er daarna niets meer mee doen.

Do

We zeiden het al: testimonials zijn een ontzettend krachtig format. Potentiële klanten horen graag van andere klanten waarom zij voor je bedrijf kozen. Dat komt voor hen geloofwaardiger over dan wanneer je zelf de loftrompet blaast.

Zie testimonials daarom als een traject, want herhaling werkt altijd. Laat daarom maandelijks (of tweemaandelijks of…) een klant aan het woord.

 

Testimonial video laten maken, doe je met Limelight

Klaar om je klanten aan het woord te laten en zo nieuwe klanten binnen te halen? Roep de hulp in van Limelight, en wij staan je bij met raad, daad en het nodige montagewerk. Get in touch!

Eerst even checken wat dat kost? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.