ROI video marketing

‘Wat is de ROI van video marketing? Wat haal ik uit die video’s?’ Videosceptici durven die vragen al eens te stellen. Ons antwoord? Nee, video(marketing) is niet volledig meetbaar. Maar er zijn wel tal van factoren waarmee je het succes van je videoinspanningen verzekert.

ROI video marketing

Video is geen exacte wetenschap. Je kan niet met een hard cijfer zeggen hoeveel die ene, specifieke video je gaat opbrengen. Net zoals je dat ook niet kan van, bijvoorbeeld, een printmagazine. Daar zijn verschillende redenen voor.

Ten eerste: video is vaak onderdeel van een grotere marketingcampagne. Daardoor is het moeilijk te meten wat nu net die ene video je heeft opgebracht.

Ten tweede: video’s worden vertoond op televisie, op schermen bij bedrijven of handelszaken, op sociale media… Verschillende kanalen die niet allemaal even meetbaar zijn.

MAAR we zijn uiteraard ontzettend overtuigd van de kracht van onze producten. En gelukkig zijn er meerdere manieren om het succes van je video te garanderen.

Relevantie nastreven

Het belangrijkste om te zorgen dat je video raak schiet? Da’s zorgen dat ie hyperrelevant is. Van de eerste tot de laatste seconde moet je video de kijker aanspreken en triggeren om te blijven kijken.

Doelgroep en segmentatie

Een belangrijke vraag: wie is het doelpubliek van je video? Wanneer je hier op voorhand niet bij stilstaat, is de kans reëel dat je video niet de juiste boodschap op de juiste manier verkondigt. En dus zijn doel mist.

Is je doelpubliek ontzettend groot? Denk er dan eens aan om variaties te maken op eenzelfde video, telkens gericht aan een ander deel van je doelgroep. De kans is veel groter dat kijkers je video uitkijken wanneer die aansluit bij hun noden en wensen, dan wanneer de video op de oppervlakte blijft.

Doelgroepen helpen je ook om je video gericht te verspreiden. Op heel wat kanalen kan je video’s targetten en alleen tonen aan relevante kijkers.

De juiste statistieken raadplegen

Op videoplatformen of sociale mediakanalen raadpleeg je gemakkelijk interessante statistieken die je een zicht geven op de succesratio van je video.

Op Vimeo, bijvoorbeeld, zie je de viewing retention: het percentage mensen dat je video volledig uitkijkt.

En op Facebook kan je aan je videopost een websitelink toevoegen en de Click-Through Rate (CTR) bekijken. Die kijkers kan je via remarketing nadien verder volgen met advertenties die aanzetten tot een aankoop, contactopname…

Het succes van een video meten, is zo dus wel mogelijk.

Verhoog nu de ROI van video marketing

Een video die relevant is, gericht wordt verspreid en wordt opgevolgd, werpt zonder twijfel zijn vruchten af. En dat is nu net waar wij bij elk videoproject op focussen.

Hulp nodig of meer info over de ROI van video marketing? Contacteer ons en we helpen je met veel goesting verder!