Originele vacature

Video vult 35 vacatures voor techniekers in

 

Technische profielen aanwerven is voor veel bedrijven een zware uitdaging. Techniekers worden overal gezocht, en het internet staat vol vacatures. Hoe als bedrijf opvallen en mensen overtuigen om bij jou te komen werken? Ga voor een originele vacature, zoals een opvallende video. Wij mochten voor Elektriciteitswerken Nuyts video’s maken om 35 (!) nieuwe techniekers aan te werven.

Goed volk vinden: een uitdaging

Elektriciteitswerken Nuyts is een rasecht familiebedrijf uit Balen. Net zoals zoveel andere bedrijven hebben zij moeite met de aanwerving van goede technische profielen, meer bepaalde elektriciens.

Het internet staat vol vacatures die allemaal op mekaar lijken. Nuyts wilde meer in het oog springen, met een originele vacature die hun online visibiliteit zou verhogen. En zo’n 35 elektriciens zou overtuigen.

 

De oplossing: originele vacature in videovorm

Verschillende formats

Wij stelden verschillende videoformats aan hen voor. De insteek van die video’s was steeds tweeledig:

  1. Openstaande vacatures communiceren naar potentiële sollicitanten
  2. Nuyts profileren als een fijne werkgever.

 

Nuyts koos uiteindelijk voor twee verschillende soorten video’s:

  • Vacaturevideo’s toegespitst op de verschillende openstaande vacatures.
  • ‘In de voetsporen van’-video’s waarin een collega vertelt over zijn job bij Nuyts.

Daarnaast maakten we een afgeleide van deze video’s: een korte spin-off die kan dienen als headervideo op de facebookpagina van Nuyts.

Door te werken met verschillende videotypes, spreken we sollicitanten aan op verschillende momenten en vergroten de kans dat zij uiteindelijk solliciteren.

Vergelijk het met de videomarketing funnel:

Originele vacature - funnel

Gedeeld via sociale media

Het doelpubliek voor deze video’s, technische profielen, is voornamelijk aanwezig op Facebook. Wij maakten de video’s op in de juiste formaten en hielpen hen met de verdeling ervan.

 

Gemakkelijk te hergebruiken

Nuyts kan deze video’s blijven gebruiken, en de specifieke vacaturevideo’s gemakkelijk opnieuw inzetten in een volgende vacaturecampagne.

Het is bovendien perfect mogelijk om op een later moment varianten te maken op de video’s. Een nieuwe voice-over of grafische elementen toevoegen? Een andere call-to-action op het einde? Het kan!

 

En jij? Gebruik jij video in je volgende vacatures?

Wil jij opvallen in de zee van vacatures online? Wij geloven als geen ander in de kracht van de juiste video.

Welke video het beste is om jouw doelen te halen? Onze gratis test vertelt het je.