Limelight maakte de afgelopen twee jaar al een forse groeispurt door. Niet alleen nemen we nu productiehuis Flashbackx onder de arm, we zetten ook onze eerste stappen in de wereld van virtual reality.

 

Limelight en Flashbackx zijn geen vreemden voor elkaar. We kennen elkaar al jaren en hebben al meerdere succesvolle samenwerkingen op de teller staan. “Het klikt met zaakvoerder Erik Backx, we vormden al vaker een sterk team dat elkaar goed aanvulde”, aldus zaakvoerder Gerrit Creemers.

Nu Flashbackx-eigenaar Erik Backx met pensioen gaat, laat hij zijn videobedrijf in de goede handen van team Limelight. “Mijn klanten zijn als mijn eigen kinderen, ik wil dat ze een goede thuis krijgen”, zegt Backx. “Ik heb er het volste vertrouwen in dat ze dat gaan vinden bij Limelight.”

Ambitie om verder te groeien

Via de overname verlegt Limelight zijn grenzen verder buiten Limburg. “We willen een goede balans vinden tussen de kmo’s waar we al voor werkten, en de grotere internationale bedrijven van Flashbackx”, gaat Gerrit verder. “De onderhandelingen en de overname verliepen heel vlot. Ondertussen zijn de eerste projecten in volle ontwikkeling, en kunnen we niet wachten om onze groeicurve verder te zetten.”

Virtual reality voor kmo’s

En dat doet Limelight nu ook in de virtuele videowereld. “Naast de overname zijn we ook volop bezig met de eerste virtual reality projecten. De technologie wordt steeds toegankelijker voor kmo’s, en de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo bezoek je de toonzaal van een bedrijf of loop je rond in een nieuwbouwproject door alleen maar een bril op te zetten. Een ideale manier om klanten een full experience te bezorgen in tijden van corona. Het is super uitdagend en interessant om hier met klanten over te brainstormen. Fantastisch om te zien wat je met virtual reality kan bereiken.”