introductievideo

Een introductievideo geeft je de kans om je merk, producten en/of diensten op een originele en unieke manier in de verf te zetten. Bovendien kan je zo’n video op verschillende manieren invullen om je doelgroep(en) maximaal te bereiken. Voor Danssport Vlaanderen kozen we voor de combinatie animatievideo en testimonialvideo om respectievelijk zoveel mogelijk nieuwe als bestaande leden te betrekken bij hun werking.

Danssport Vlaanderen heeft duizenden dansclubs- en scholen met daarin tienduizenden leden onder haar hoede. Met dansers van alle leeftijden en uit alle uithoeken van Vlaanderen is hun ledenbestand enorm divers.

Bovendien maakt de sportfederatie al meer dan 50 jaar mensen warm om de wereld al dansend te verkennen. Om na al die jaren nog eens duidelijk te maken waar ze voor staan en wat ze precies doen voor hun leden, klopten ze bij Limelight aan.

Enter: een introductievideo in twee stappen

Via de prijscalculator op onze website polste Danssport Vlaanderen naar de mogelijkheid om samen een animatievideo uit te werken. Na een eerste kennismaking en verschillende concretere afspraken besloten we om zowel in te zetten op animatievideo als op videotestimonials.

Animatievideo voor nieuwe leden

Om nieuwe leden te werven en hen te laten kennismaken met alles wat Danssport Vlaanderen te bieden heeft, kozen we enerzijds voor een animatievideo. Hét format bij uitstek om in korte tijd een visueel heel sterk verhaal te vertellen.

Op basis van een intakegesprek met de klant werkten we het verhaal tekstueel uit en stelden we een storyboard op. Na de feedbackronde met de nodige punten en komma’s gingen we meteen aan de slag. Het doel: nieuwe potentiële leden en clubs tonen wat hun sterktes en meerwaardes zijn.

Testimonialvideo voor bestaande leden

Om de zoektocht naar nieuwe leden kracht bij te zetten, besloten we om ook een testimonialvideo met bestaande leden op te nemen. Op deze manier konden we een duidelijk beeld schetsen van waar de federatie voor staat en wat ze willen betekenen voor de vele dansers, coaches, clubs en alle betrokken helpende handen.

In één dag tijd blikten we alle actiebeelden en vier verschillende interviews in. Dit werkten we uit tot vier aparte montages en één testimonialmix. Dankzij deze getuigenissen uit eerste hand konden we een heel mooi en menselijk beeld schetsen van de samenwerking tussen Danssport Vlaanderen en de clubs in kwestie. Bovendien hebben ze nu heel wat waardevolle content in handen om hun volgers met gezonde regelmaat te informeren.

Wat vind je zelf van het resultaat?

Wat begon als een vraag voor een animatievideo mondde na een goed gesprek uit in verschillende sterke introductievideo’s. Met boodschappen op maat voor de verschillende doelpublieken binnen het ledenbestand van Danssport Vlaanderen. Oordeel vooral zelf over het resultaat!

Kom met ons sparren!

Bij Limelight plakken de kaarten nooit aan tafel. Wij zijn open minded en denken vooral graag mee naar over de ideale aanpak voor jouw introductievideo. Welk verhaal wil jij brengen voor je bedrijf, merk, product of dienst? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of bekijk alvast onze verschillende referenties.