Limelight filmt instructievideo

Een sterke instructievideo maakt het verschil in hoe snel en effectief mensen nieuwe info begrijpen en toepassen. Om de boodschap kort, bondig en duidelijk over te laten komen, schakel je best een externe partij in.

De voordelen van een productiehuis in te schakelen

Jij als bedrijf kent je processen door en door, het is dus een pak moeilijker voor jou om te weten wat precies in beeld moet gebracht worden zodat het relevant is voor je doelpubliek. Wij als productiehuis kunnen afstand nemen van die processen en enkel het noodzakelijke op een logische manier in beeld brengen zodat het duidelijk is voor je medewerkers, klanten of prospecten.

Daarnaast heb je bij ons ook snel resultaat. Wij komen eerst bij jouw bedrijf op bezoek om de processen in kaart te brengen. Die verschillende processen vertalen we naar scripts en vervolgens maken we een logische draaiplanning op om meerdere instructievideo’s te shooten. Vaak filmen we ze zelfs allemaal op één dag!

Het doel van een instructievideo

Een instructievideo kan je laten maken voor verschillende doelen:

  • Nieuwe werknemers sneller en duidelijker onboarden
  • Als hybride-instrument bij opleidingen: de trainer of HR-collega is er voor het menselijke aspect, de video voor het praktische om de instructies helder weer te geven
  • Een video die je werkvloer veiliger maakt door de gevaren aan te tonen

 

Dit zijn nog maar een paar manieren. Een video is trouwens beter dan de instructies neer te schrijven in een tekst. Video scoort en beelden zijn makkelijker om te onthouden dan geschreven woorden. Tip: spreken je medewerkers geen Nederlands? Wel, je hebt helemaal geen taal nodig in een instructievideo! Met beelden en grafische elementen – zoals gebodsborden of andere uniforme symbolen – tonen we welke situaties wel of niet goed zijn. Zo wordt alles duidelijk, maakt niet uit welke taal je spreekt.

Instructievideo uit de praktijk: Rymoplast

Rymoplast is een toonaangevend bedrijf in het recycleren van kunststofmateriaal. Regelmatig starten er nieuwe arbeiders die niet allemaal de Nederlandse taal machtig zijn. Intussen was het hoog tijd voor een update in hun onboardingproces. Ze wilden hun mapje met tekstueel materiaal vervangen door iets visueels. Daarom maakten wij maar liefst 10 verschillende instructievideo’s.

In die instructievideo’s tonen we hoe ze het veilig houden op de werkvloer. Denk aan de werking van de heftrucks, hoeveel afstand je moet houden van de transportbanden en de shredders … Alle 10 de video’s blikten we in op 1 opnamedag. Achteraf voegden we grafische elementen toe in plaats van tekst zodat het voor iedereen duidelijk was.

Instructievideo laten maken? Limelight is jouw ideale partij!

Twijfel je nog of je je instructievideo wil laten maken door een videoproductiehuis? Wel, wij overtuigen je graag. Contacteer ons voor meer info. Of vraag een offerte, dan weet je meteen wat het kostenplaatje inhoudt.