instructievideo laten maken

Hoeveel wagens gaan er bij jou per maand de deur uit? Dat betekent dat je zoveel keer ook dezelfde uitleg moet geven als jouw klant zijn of haar auto komt ophalen. Dat kan efficiënter dachten ze bij een BMW-dealer. Zowel voor de verkopers als voor de klant. Dus lieten ze door ons een instructievideo maken die alles uitlegt wat nieuwe klanten moeten weten over hun nieuwe wagen.

De garage in kwestie levert zo’n 1000 nieuwe wagens per jaar op. Per dag dus zo’n tachtigtal auto’s. We moeten jou als autodealer niet vertellen dat wagens steeds intelligenter worden. Met steeds complexere software aan boord. Als jouw klant zijn of haar wagen komt afhalen, is het dus geen kwestie meer van alleen de sleutel te overhandigen. Aan jou om die klant wegwijs te maken. Uitleg te geven over hoe alles werkt.

Voor onze klant betekende dat per auto een uurtje om uit te leggen hoe ze hun nieuwe wagen kunnen configureren. En hoe ze alle tools kunnen gebruiken.

Aan 80 wagens per maand kom je zo aan 80 uren dat jouw collega’s  hiermee in de weer zijn. Om steeds datzelfde praatje te doen. Om steeds dezelfde dingen af te rammelen. Niet bepaald efficiënt en ook niet bepaald uitdagend.

Maar ook niet het beste voor je klant. Want in een uitleg van een uur wordt er al eens iets vergeten. Het is onmogelijk om elke uitleg even goed te doen. Daarbij komt ook dat het voor je klant heel veel nieuwe informatie is. It’s a lot to take in. Op één uur tijd wordt er zoveel informatie op hen afgevuurd, waardoor ze de helft vaak al vergeten zijn wanneer ze thuiskomen.

 

95% verkiest een video boven uitleg

Daarom deed onze klant een bevraging bij een 300-tal klanten die pas een wagen bij hen kochten. Met één centrale vraag. Jij hebt een tijdje geleden uitleg gekregen toen je je wagen hier kwam afhalen. Waar zou je in de toekomst de voorkeur aan geven? Diezelfde uitleg ter plekke? Of een instructievideo die jou wegwijs maakt?

Het resultaat? 95% van de klanten gaf aan een video te verkiezen. Zodat ze de uitleg achteraf in alle rust konden bekijken. Konden terugspoelen als het nodig was. En ze de video konden herbekijken als er achteraf iets onduidelijk was.

 

Minder kosten + tevredenere klanten

Deze dealer koos er dus voor om hun uitleg te uniformiseren met een instructievideo. En die door ons te laten maken.

Een eenmalige investering die de garage op termijn heel wat uren bespaart. Aan één uur per wagen en 1000 wagens per jaar maar liefst 1000 uur per jaar. Of 80 uur per maand.

Naast de besparing is er ook de winst aan klantzijde. Want die krijgen elke keer de best mogelijke uitleg en kunnen die op hun tempo verwerken.

 

Instructievideo laten maken?

Ook aan de slag met een instructievideo? Benieuwd waar voor jouw bedrijf en jouw klanten de winst zit? Kom eens babbelen en we bespreken graag samen hoe we jouw instructievideo vorm kunnen geven.