instructiefilm laten maken

Een instructiefilm laten maken, is de meest efficiënte manier om de kennis en kunde van je techniekers vast te leggen op beeld en wereldwijd te delen. De relevantie en winst die je hiermee boekt, is onevenaarbaar. Toen Multinational Scandinavian Tobacco Group enkele machines verhuisde van hun vestiging in Lummen naar een fabriek in de Dominicaanse Republiek, bleek video dan ook dé oplossing om techniekers ter plaatse op te leiden.

Daarom moet je een instructiefilm laten maken:

Naast een goede oplossing in coronatijden, zijn er heel wat voordelen verbonden aan een instructiefilm laten maken.

  • Bespaar op verplaatsingskosten

Verplaatsingskosten van je servicetechniekers: tickets, hotelovernachtingen, loon… Industrievideo’s reduceren dure, internationale verplaatsingen tot een minimum.

  • Doorbreek barrières

Een instructievideo lost niet alleen de fysieke barrière op. Het maakt ook komaf met eventuele taalbarrières. Je kan je video opnemen in eender welke taal, of ondertiteling voorzien.

Een instructievideo laten maken die je blijvend kan gebruiken? Kies een Engelse voice-over. Wij kunnen de ondertiteling nadien gemakkelijk in andere talen toevoegen.

  • Bespaar tijd

Doordat mensen minder moeten rondreizen, spaar je heel wat tijd uit.

  • Hergebruik

Instructievideo’s kunnen vaak meermaals gebruikt worden. In verschillende vestigingen, als opfrissing voor (nieuwe) medewerkers… Je video is niet alleen relevant, maar ook rendabel.

  • Aanvulling op je onboarding

Nieuwe medewerkers? Instructievideo’s helpen hen om zich in te werken en machines beter te leren kennen. Een professionele en interessante verwelkoming.

  • Professioneel naar klanten

Wanneer je machines verkoopt, kan een instructievideo een extra asset zijn. Een instructievideo of VR-opname is een goede eerste kennismaking met je machine, en een medium waarnaar je klant steeds kan teruggrijpen.

Bovendien geeft het je bedrijf een professionele uitstraling, wat altijd mooi meegenomen is.

 

Case: instructievideo’s voor Scandinavian Tobacco Group

Scandinavian Tobacco Group, een wereldspeler op het vlak van sigaren, verhuist verschillende machines naar hun vestiging in de Dominicaanse Republiek. Een strategische beslissing die intern heel wat beweging met zich meebrengt. Waar techniekers en monteurs normaal meereizen om de machines daar op te starten en werknemers op te leiden, bemoeilijkte corona die normale gang van zaken. De oplossing: gedetailleerde instructievideo’s en 360° VR-opnames van elke machine.

Zorgeloos heropstarten vanop afstand

Elke machine heeft een eigen verhaal met eigen aandachtspunten en gevoeligheden. Wie jarenlang met zo’n machines werkt, kent ze door en door. Maar die kennis en kunde doorgeven, is niet vanzelfsprekend. Zeker niet vanop afstand. Een handleiding van 150 pagina’s en stilstaande foto’s geven geen goede representatie van een bewegende machine.

Wij maakten daarom per machines 2 video’s: een operating video en een maintenance video. De ene legt uit hoe je de machine dient te gebruiken, terwijl de andere focust op het onderhoud en wat te doen bij foutmeldingen. De video’s worden vergezeld door een Engelse voice-over.

De VR-opnames brengen de volledige machine in 360° in beeld en dienen als ondersteuning van de instructievideo’s. Je kan virtueel langs en door de machines wandelen, en inzoomen op bepaalde details.

Omdat de machines ook op andere vestigingen van Scandinavian Tobacco Group gebruikt worden, bouwden we een online portaal waarop alle beelden wereldwijd beschikbaar zijn.

 

Instructiefilm laten maken?

Wij brengen je machines of processen graag in beeld met heldere beelden en een duidelijke voice-over.

Graag eens sparren? Klik hier om ons te contacteren.

Of om meteen een vrijblijvende offerte aan te vragen: klik hier.