ROI

Video heeft veruit de hoogste ROI van alle mediaformats. Dat is wat CRM-platform Hubspot in hun State of Marketing report – waarin ze de marketingtrends van 2023 onder de loep nemen – bekend maakt. Maar hoe komt dat precies?

Best geconsumeerde medium

Video blijft een geliefkoosd medium van marketeers. Je kan er complexe zaken eenvoudig mee uitleggen én het komt authentiek over, zeker wanneer je een zaakvoerder of een klant aan het woord laat. Video neemt je kijker vast en zorgt voor een grote betrokkenheid bij je volgers, zowel op vlak van engagement als op dat van interactie. Het medium is namelijk vlot deelbaar over alle platformen en heeft ook op SEO-vlak een positief effect op je online positie. Zo creëer je een connectie met je klanten en prospects.

Het belang van de juiste doelstellingen

Video is een sterke driver die je doelgroep informeert en zo leads genereert. Let er wel op dat je op voorhand je KPI’s (Key Performance Index) goed hebt bepaald. Hoeveel views, click through rates en conversies wil je bereiken? Je campagne meten, evalueren en daarna bijsturen is een belangrijke factor. Je kan zaken aanpassen, zoals een kortere duurtijd van je video, andere inhoud om op te focussen, andere thumbnail … Er zijn veel factoren die de ROI kunnen bepalen.

Tip: AB-testing helpt om sneller te weten welke media beter werken dan andere. Voorzie verschillende thumbnails, andere tekst bij de social media post …  Doe dit aanvullend voor een klein testpubliek en kijk welke video en thumbnail de meeste interactie hadden. Deze kan je dan toepassen op je volledige doelgroep en zo maximaal effect hebben en heb jij dus een maximale ROI op je gespendeerde budget.

Herhaling werkt

Herhaal je boodschap in een andere verpakking. ‘Herhaling werkt’ is een van de basisregels binnen marketing. Doe het wel met originele content. In een wereld waar al zoveel content is, willen we niet eindeloos met dezelfde content ‘geretarget’ worden. Daarom meten en weten wij dat het werkt om je boodschap te herhalen in een andere video. Goed om te weten: doordat we de opnames al gemaakt hebben en enkel de montage aanpassen, resulteert dit ook in een kostenefficiëntere aanpak. Een win-win dus voor meer exposure én fijn voor jouw marketingbudget.

ROI

Welke video’s scoren het best?

Ook hier hangt alles af van je doelstelling. Wil je leads generen, klanten informeren, instructies geven … ? Als je een keuze maakt, kan je je content zo geschikt mogelijk maken in functie van je doelgroep en doelen.

Wat we wel weten is dat authenticiteit scoort. Oprechte testimonial- of case video’s met echte klanten en productvoorstellingen met medewerkers zorgen voor een opmerkelijk goede ROI.

Hoge ROI? Video for the win!

‘Video for the win’ blijft in de toekomst nog steeds de leuze. Een recent trendrapport van Hubspot gaf ook aan dat marketeers in de toekomst nog meer willen inzetten op dit medium. Heb je hier vragen over? Contacteer ons voor meer info. Of vraag een offerte, dan weet je meteen wat het kostenplaatje is en hoeveel het kan opbrengen.