Filmen in een studio

Een van de belangrijkste beslissingen om te maken voor we starten met filmopnames: doen we dit in een studio of op een externe locatie? Ze hebben allebei hun voor- en nadelen, maar bij Limelight geloven we toch iets meer in de kracht van studio.

Waarom de studio onze voorkeur heeft

Een studio is een omgeving waar je alles onder controle hebt en waar wij ons volledig kunnen concentreren op het creatieve proces zonder afleiding of onvoorspelbaarheden. Zo hebben we in onze eigen opnamestudio alle faciliteiten om van jouw video een succes te maken! Denk aan een autocue, studioverlichting, decors, achtergrondsystemen zoals een greenscreen … Zo creëren we de perfecte setting voor elke videoshoot.

Nog een voordeel aan filmen in een studio is dat de personen die gefilmd worden zich op hun gemak voelen. Je wordt uit je werkomgeving gehaald waardoor je je volledig kan deconnecteren en focussen op de opnames.  Er zijn ook geen collega’s die je op de vingers kijken of geen onvoorziene kluswerken die het geluid verstoren.

Wij leggen op voorhand uit hoe we te werk gaan, stellen je op je gemak en bekijken samen op de monitor het resultaat zodat je meteen je feedback kan geven.

Welke video’s waar filmen?

Projecten in de studio zijn ideaal wanneer de locatie van je bedrijf niet toelaat om de omgeving op een visueel aantrekkelijke manier in beeld te brengen. Of wanneer je de beste vorm van belichting en geluid nodig hebt, zoals bij:

  • Explainervideo’s
  • Productvideo’s
  • 1-op-1 interviews
  • Podcasts

Filmen op locatie doe je dan weer het best wanneer je de cultuur van je bedrijf authentiek in beeld wil brengen of om je productieproces te tonen. Zoals bij:

Onze eigen Limelight-studio

In onze eigen studio nemen we onze ‘Potcast’-afleveringen op, maar ook projecten voor bedrijven. Zoals verschillende productvideo’s voor ProScan, verdeler van dentale systemen. De klant merkte meteen een van de grootste voordelen aan filmen in een studio: belichting en geluid van topkwaliteit. Binnenkort tonen we je het resultaat!

Jouw videoproject op locatie of in onze studio?

Of je nu kiest voor de veelzijdigheid van onze studio of de authenticiteit van een locatie, Limelight is jouw partner in crime. Wij brengen samen jouw project tot leven in video’s die werken. Contacteer ons voor meer info. Of vraag een offerte, dan weet je meteen wat het kostenplaatje inhoudt.