employer branding video’s

Productiebedrijf Molymet Belgium klopte bij ons aan voor een aantal videoprojecten. Zo wilden ze graag nieuwe medewerkers aantrekken én hun bedrijf op een begrijpbare manier in beeld brengen. Resultaat? 3 employer branding video’s en een gloednieuwe bedrijfsfilm. We leggen graag uit hoe dat tot stand kwam.

Nieuwe, moderne bedrijfsfilm

Molymet Belgium bevindt zich in de Gentse haven en is Europees leider in de productie van Molybdeen: een grondstof die je terugvindt in verschillende innovatieve producten, van roestvrij staal tot smartphones. Zij hadden dringend nood aan een nieuwe bedrijfsfilm die een pak minder corporate was dan hun huidige. En vooral één die op een begrijpbare manier uitlegt wie ze zijn en hoe hun processen werken.

Resultaat? Een bedrijfsfilm in formaat 16:9 die zo’n 4 minuten duurt. Deze film tonen ze onder andere op jobbeurzen en binnen hun bedrijf als ontvangstfilm.

Sollicitanten aantrekken met employer branding video’s

Parallel aan een nieuwe bedrijfsfilm wil Molymet ook nieuwe medewerkers aantrekken. Meer bepaald procesoperators en onderhoudstechniekers. In het intakegesprek met de klant achterhaalden we de belangrijkste elementen voor deze video, onder andere waarom het goed werken is bij dit chemische bedrijf.

Resultaat? 3 video’s volgens ons Komwerkenbij-format: Meet your job, Meet your colleagues en Meet your employer. Deze video’s leverden we aan in verschillende formaten, inclusief spin-offs zodat Molymet ze kon inzetten op verschillende social kanalen en jobbeurzen.

Einde verhaal? Nee hoor, een succesvolle employer branding stopt niet met het maken van een paar video’s. Er volgden nog heel wat spin-off’s, en samen bepaalden we de contentagenda voor 2024. Stay tuned!

Indrukwekkende omgeving

Het was perfect mogelijk om beide trajecten parallel te laten lopen omdat we dankzij een goede samenwerking onze tijd efficiënt konden plannen. We gingen meermaals op locatiebezoek: eerst voor een intakegesprek en daarna om te filmen. Op 3 opnamedagen ter plaatse waren alle video’s ingeblikt.

Filmen in een chemische omgeving bracht de nodige uitdagingen met zich mee op vlak van veiligheid. Er waren zeer strikte regels waar we ons aan moesten houden, en terecht uiteraard. Gelukkig hadden onze cameramannen voldoende beschermende kledij en konden we uiteindelijk ingewikkelde processen vertalen in begrijpbare taal voor alle video’s.

Ook nieuwe medewerkers aantrekken met employer branding video’s?

Of wil je je bedrijf op een aantrekkelijke manier in beeld brengen? Wij komen graag langs en bespreken wat mogelijk is. Contacteer ons voor meer info. Of vraag een offerte, dan weet je meteen wat het kostenplaatje is. Tot binnenkort!