De eerste indruk is vaak beslissend. Dat geldt voor sollicitanten tijdens een jobinterview, maar vandaag ook eens te meer voor de bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Dat je met een handvol seconden een blijvende positieve indruk kunt maken, bewijst onze employer branding video voor Scania Parts Logistics.

Video in bioscoopformaat

Scania Parts Logistics in Oudsbergen is een familie van maar liefst 850 medewerkers groot. Vanuit dit logistieke centrum vertrekt ieder deeltje voor elke Scania-vrachtwagen die op deze planeet rondrijdt.

Vandaag is de familie aan uitbreiding toe. Om een team van nieuwe logistieke medewerkers aan te werven, viel de keuze op een videocampagne die gedurende een maand te zien zou zijn in de Limburgse Euroscoop-cinema’s. Het doel: zoveel mogelijk geïnteresseerde ogen bereiken met een video in XXXXXL-formaat.

Eigen medewerkers als hoofdrolspelers

Limelight schotelde twee mogelijke verhaallijnen voor de employer branding video voor, waarvan vooral eentje enorm in de smaak viel. Samenwerking: check!

Gezien de strakke deadline – zes weken na de eerste contacten moest het eindresultaat al op het grote scherm te zien zijn – gingen onze Limelighters meteen aan de slag met de locatiebezoeken en het vastleggen van de figuranten. Op één acrobatische figurant na kozen we trouwens voor echte Scania-medewerkers als hoofdrolspelers voor deze video, wat deze campagne eens zo authentiek maakte.

Extra focus op afwerking

Bijkomende uitdaging binnen deze opdracht: aangezien het reuzenscherm en de ultrascherpe geluidsbeleving in een bioscoopzaal de allerkleinste details uitvergroten, waren een perfecte beeld- en geluidsafwerking cruciaal.

Naar onze bescheiden mening zijn we hierin geslaagd en hebben we de nood van onze klant in beeld weten te brengen op een dynamische, niet-alledaagse, maar ook ludieke manier. We hopen alvast dat de bioscoopbezoekers daar ook zo over dachten.

Employer branding video: elke schakel ingevuld

Net zoals Scania Parts Logistics op zoek ging naar de ontbrekende schakels binnen hun bedrijf, heb je voor de uitwerking van een employer branding video een compleet team nodig. Bij Limelight kunnen we elk deeltje van de productie invullen:

  • het selecteren van de ideale locatie
  • het casten van de perfecte figuranten (al dan niet uit onze eigen uitgebreide database van meer dan 200 figuranten)
  • het opstellen van het volledige draaiboek
  • het effectieve film- en montagewerk

Hoe kunnen we jouw employer branding tot leven brengen dankzij de kracht van video? Kom het er zeker eens over hebben tijdens een eerste kennismaking. We nodigen je graag bij ons uit in ons kantoor in Hasselt. Op zoek naar andere relevante videocases? Bekijk hier onze verschillende referenties.