employer brand video Continuum

Continuum is een groot IT-bedrijf actief in software-ontwikkeling dat op een originele manier nieuwe medewerkers wil aantrekken. ‘Origineel’? Dat moet je ons geen 2 keer zeggen! Wij lieten onze creativiteit de vrije loop. Resultaat: een authentieke, opvallende employer brand video. Bekijk meteen het resultaat.

Employer brand video voor beurs

Elk jaar staat Continuum op Devoxx, een beurs voor developers. Dit jaar wilden ze in aanloop daarnaartoe een opvallende video maken om te tonen waar Continuum voor staat en zo nieuwe werknemers aantrekken. Limelight ging next level en we stelden 3 grote concepten voor waarin we telkens een sterk verhaal met een stevige knipoog toonden. ‘Opvallen’ stond steeds centraal.

Resultaat: we zien een IT-developer in een omgeving die haaks staat op waar Continuum vandaag voor staat. We trappen binnen met clichés en tonen dan hoe het anders kan. Kijk gerust zelf:

Belang van echte medewerkers en locatie

Wie wil opvallen en nieuwe werknemers wil aantrekken, moet zichzelf op een authentieke manier tonen. In de employer brand video van Continuum doen echte medewerkers mee. We filmden op hun kantoor, met hun eigen bureaus en de CEO die werkt… vanop de fiets.

Een slimme zet! Want je medewerkers zijn je ambassadeurs. Zo deelden de Continuum-collega’s de video via LinkedIn waardoor hij veel organisch bereik had en ook bij de juiste doelgroep terechtkwam.

Daarnaast boog digital agency Yappa zich over het gesponsorde distributieplan. Ook dit bleef niet zonder resultaat: de video werd in totaal maar liefst 307.988 keer bekeken door de doelgroep!

  • 101.828 keer op LinkedIn
  • 103.272 keer op Facebook
  • 51.957 keer op YouTube
  • 50.931 keer op Reddit

Authentieke art direction

Deze employer brand video vroeg om een stevige preproductie. We moesten de oude én nieuwe wereld schetsen en er visueel sterk mee uit de hoek komen. Bij Limelight zorgden we voor de volledige art direction: van de kledij van de cast tot de inrichting van de bureaus, elk detail was authentiek. Jep, zelfs de Windows 95-poster.

Het contrast en de overgang tussen de 2 werelden moest duidelijk zijn, zowel qua beeld als qua geluid. Een heel fijne uitdaging, want we gingen stevig over the top. En daar ging de klant volledig mee akkoord.

Straf resultaat en teambuilding

Na het lanceren van deze creatieve employer brand video, deden we een opvolgmeeting met de klant. En dat bleek een heel tevreden klant te zijn. Hun KPI’s waren bereikt, zowel qua bereik als op vlak van impact. Ook de medewerkers vonden het heel fijn om mee te werken. De video werd op 1 dag gefilmd, dus het voelde voor hen aan als een echte teambuilding.

Je bedrijf in de kijker zetten met een originele employer brand video?

Voor Limelight was dit een intensief, maar enorm fijn project. Zo mogen er gerust meer op ons pad komen. Wil jij ook je bedrijf op een creatieve manier in beeld brengen? Contacteer ons en dan bekijken we samen hoe we dat het best doen. Of vraag een offerte aan, zo krijg je meteen een beeld van het kostenplaatje.