animatievideo maken

Een animatievideo maakt zelfs de meest complexe onderwerpen toegankelijk en verteerbaar, trekt de aandacht en zet kijkers uiteindelijk om in klanten. Maar hoeveel kost het nu eigenlijk om een animatievideo te laten maken? Wij leggen uit welke factoren het kostenplaatje bepalen.

De kracht van animatie

Een animatievideo zet elk type bedrijf letterlijk in the picture. Omdat het jouw boodschap exact vertelt hoe jij dat wilt. In verstaanbare taal, een creatieve stijl en een vlot beeldverhaal. Het resultaat? Tot wel 95% van je boodschap wordt onthouden.

Maar daarnaast heeft animatie nog veel meer voordelen:

 • Stopping power
 • Tijdloos
 • Veelzijdig
 • Ideaal voor social media
 • Onderscheidend
 • Enthousiastere klanten
 • Betere bedrijfsresultaten
 • Lage kost
animatievideo maken

Hoeveel kost zo’n animatievideo maken dan?

Een duidelijke vraag met meerdere antwoorden. Omdat de prijs van een animatievideo afhankelijk is van een aantal factoren:

1. Het concept

Elke animatievideo start met een creatief concept. Heb je al een fris idee in gedachten en weet je al perfect hoe je jouw boodschap gaat vertellen? Top! Laat je het bedenken van een doeltreffend concept liever aan ons over? Dan komen de Cameraden in actie.

2. De lengte

Een tweede belangrijke factor die het budget bepaalt: de lengte van je animatievideo. Hoe langer je video duurt, hoe meer ‘m kost. Logisch, natuurlijk. Maar wat bepaalt dan de lengte?

Wij maken meestal een onderscheid tussen drie types:

 • 30 seconden: de ideale lengte voor social media. Een animatie van 30” triggert de nieuwsgierigheid van kijkers, heeft een optimaal bereik en is perfect om leads te verzamelen.
 • 60 seconden: de perfecte duur om een product of service in beeld te brengen.
 • 90 seconden: Ideaal om een dienst, tool of stappenplan duidelijk uit te leggen.

3. De stijl

Met animatie kan je makkelijk een eigen stijl ontwikkelen of kiezen. En dat is dan weer ideaal om je te onderscheiden van concullega’s. Is jouw animatiestijl al helemaal duidelijk? Prima, dan kunnen wij meteen aan de slag. Heb je nog nooit eerder een animatievideo gemaakt en moeten wij zelf de stijl uittekenen? Dan laat onze grafisch kunstenaar graag z’n creativiteit vloeien.

4. Storyboard

Tijd om het script tot leven te brengen en via een storyboard te tonen hoe je animatie eruit gaat zien. Heb je zelf al een concreet storyboard klaarliggen? Check! Wil je iemand laten meekijken of het storyboard zelf volledig laten uitwerken? Dan staan wij voor je klaar.

5. Voice-over

Ook de voice-over is een bepalende factor voor het kostenplaatje. Ons advies: voor social media is een voice-over wellicht minder relevant. Omdat 85% van de video’s er zonder geluid wordt afgespeeld.

Voor animaties die langer dan 30 seconden duren, is het inhuren van een voice-over wél belangrijk. Omdat het een product, dienst of tool duidelijk uitlegt. Heb je zelf al een tekst klaarliggen? Ideaal! Last van een writer’s block? Dan helpen wij om je verhaal doeltreffend te verwoorden.

6.  De muziek

Muziek roept bepaalde emoties op bij kijkers. Stimuleert herkenbaarheid. En geeft een extra dimensie aan jouw animatievideo. Heb je al een bepaalde jingle of een vast muziekje dat je bedrijf typeert? Of wil je dat wij zelf een rechtenvrij muziekje kiezen dat bij je verhaal past? Ook dat zal de prijs van je animatievideo bepalen.

 

Bereken de prijs van je animatievideo

De prijs van een animatievideo is dus afhankelijk van heel wat verschillende factoren. Daarom hebben wij een speciale prijssimulator ontwikkeld die rekening houdt met bovenstaande vragen. En waarmee je snel en eenvoudig jouw richtbudget te weten komt.

Bereken hier de prijs van jouw animatievideo