brand video

Een brand video kan je op tal van manieren invullen. Maar wat als je niet zozeer een merk, maar een dienst in de kijker moet zetten? Een dienst die bovendien niet supertastbaar is? Dan is het verhaal eens zo belangrijk. En het videomatige om ervoor te zorgen dat de boodschap lang genoeg blijft hangen. Voor onze klant Humanz mochten we alle registers opentrekken.

Nieuwe connecties maken via video

Humanz is het geesteskind van een gevestigde waarde binnen het Limburgse ondernemingsleven – en daarbuiten. Deze klant verkoopt geen producten, maar zakelijke introducties aan geïnteresseerde bedrijfsleiders. Om hen van daaruit te begeleiden richting nieuwe, succesvolle businesstrajecten.

Met andere woorden: Humanz wil nieuwe connecties zoeken én maken. Ook bij Limelight gingen we op zoek naar de geschikte manier om de connectie maken met hun doelpubliek. Het idee: een walking brand video waarin we de diensten van Humanz op een luchtige, humoristische – en daardoor catchy – manier voorstellen.

Waarom onze klant net voor video koos? Omdat hij een persoonlijk verhaal wilde vertellen. Omdat hij dat verhaal uitgebreid en op een atypische manier wilde brengen. Zodat zijn dienstenaanbod meteen voor iedereen duidelijk zou zijn.

25 figuranten, in 1 dag gedraaid

Bij Limelight namen we de volledige coördinatie van de opnames in handen. Te beginnen met het uitschrijven van het uitdagende scenario.

Uitdagend omdat de hoofdacteur in kwestie het verhaal al wandelend brengt. En dit terwijl hij tal van handelingen moet uitvoeren: van het wegslaan van een tennisbal tot het inschenken van een champagneglas. Zonder dat zijn monoloog stilvalt.

Zowel technisch – we gebruikten draadloze technieken in combinatie met stabilisatiecamerawerk – als qua timing van de verschillende shots dienden we dus op voorhand een gedetailleerd draaiboek uit te schrijven om de opnames zo vlot mogelijk te laten verlopen. Met succes, want op amper één draaidag blikten we alles in.

Daarnaast moest ook het preproductionele luik tot in de details goed zitten: verschillende locatiebezoeken, het zoeken van de geschikte hoofdacteur en figuranten – zo’n 25 in totaal –, het verzamelen van alle attributen, het inkleden van de setting…

En? Zijn we geslaagd in ons opzet?

De vraag van de klant: zorg ervoor dat al onze potentiële klanten begrijpen wat we doen én dat Humanz nog lang top of mind blijft. Wat denk je? Missie geslaagd? Bekijk hieronder het de brand video voor Humanz, waarvan we nadien nog verschillende formats van maakten om te gebruiken als marketingmateriaal via social media.

Ook op zoek naar een brand video die nét dat tikkeltje anders is?

Ben je zelf ook op zoek naar een brand video voor jouw bedrijf? Of er nu een stevige hoek af mag of niet: bij Limelight denken we graag mee naar over de best mogelijke manier om jouw bedrijf te presenteren aan de buitenwereld. Met een boodschap die jouw doelgroep perfect begrijpt.

Welk verhaal wil jij vertellen via video? Vertel het ons of neem alvast een kijkje naar onze realisaties voor tal van andere – kleine én grote – bedrijven.