bedrijfsfoto’s

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En toch schrijven we een blog met heel wat woorden over het maken van bedrijfsfoto’s. Want het is enorm belangrijk dat je je bedrijf op een authentieke manier toont aan je (toekomstige) klanten en medewerkers.

Creëer een authentieke bedrijfsidentiteit

Veel bedrijven gebruiken nog te vaak stockfoto’s om mee te communiceren naar de buitenwereld. Zowel op hun website, in social media posts, op posters … Maar zeg nu zelf: jij wil toch ook met échte mensen in contact komen? Alleen door jezelf, je medewerkers en je werkplek op een authentieke manier te tonen, onderscheid je jezelf. Je creëert er vertrouwen mee en komt persoonlijker én professioneler over.

Trek de juiste nieuwe werknemers aan

Bedrijfsfoto’s zetten je producten in de kijker, leggen medewerkers op de gevoelige plaat vast en tonen je publiek een blik achter de schermen. Dat trekt niet alleen potentiële klanten aan, maar ook nieuwe werknemers. Je toont namelijk meteen waar je bedrijf voor staat, hoe de werkomgeving eruitziet en wie de collega’s zijn. Dat zal geïnteresseerden extra motiveren om te solliciteren omdat ze meteen een beeld hebben van waar ze terechtkomen. Maakt niet uit of dat nu een bouwbedrijf of een verzekeringskantoor is.

De Limelight-aanpak

Bedrijfsfoto’s laten maken? Dan zit je bij Limelight aan het juiste adres. We hebben niet alleen ervaring in verschillende sectoren, maar dankzij onze manier van werken bieden we jou een snel en betaalbaar resultaat.

  • Eerst bepalen we het doel aan de hand van een aantal vragen: wordt het functionele of esthetische fotografie? Moet het duiding geven of een gevoel opwekken? Fotograferen we mensen of producten? Wordt het studiofotografie of gaan we op locatie?
  • We maken een moodboard om de stijl van het resultaat te bepalen
  • Indien nodig voorzien wij het totaalplaatje van figuranten, modellen, studio en art direction: wij kleden de locatie in met de nodige attributen
  • Tijdens de opnamedag begeleiden we de klant en iedereen die op beeld komt zodat het volledige bedrijf met een gerust hart voor de camera staat
  • Postproductioneel garanderen we je een snelle oplevering van de foto’s in verschillende formaten en resoluties

Op zoek naar toppers in het maken van bedrijfsfoto’s?

Je zorgen maken om jezelf of je locatie te tonen op beeld is nergens voor nodig. Wij adviseren en begeleiden je zowel voor als tijdens de shoot, en zoeken de juiste manier om je locatie optimaal in beeld te brengen. Contacteer ons en dan bekijken we samen hoe we je bedrijf het best op de gevoelige plaat kunnen vastleggen. Of vraag een offerte aan, zo krijg je meteen een beeld van het kostenplaatje.