Storytelling via video kan op tal van manieren. Maar heb je al eens gedacht aan een 360° VR-ervaring? Na enkele testfases hebben we bij Limelight onze eerste VR-projecten ingeblikt en dat van pre- tot postproductie. De mogelijkheden van deze workflow kennen geen grenzen. Hoe kan 360° video jouw bedrijfsverhaal versterken?

Met de wereldwijde aankondiging van Metaverse klinkt de roep naar virtual en augmented reality weer wat luider. Bij Limelight is de tijd van experimenteren voorbij. Onze 360° workflow maakt het mogelijk om de hele omgeving rondom in beeld te brengen en deze zelfs op een interactieve manier te beleven. Dankzij de VR-bril.

Van beelden tonen…

Een onderhoud van een machine meevolgen vanop afstand alsof je zelf het gereedschap in handen hebt. Een virtuele wandeling maken doorheen een bouwproject of afgewerkte woning met uitleg van de aannemer of de makelaar die naast je staat. Bedrijfsprocessen van dichtbij laten zien aan geïnteresseerde stakeholders. Het zijn maar enkele voorbeelden van het ongelofelijke potentieel van een 360° video.

Een voorbeeld uit de praktijk: voor Scandinavian Tobacco namen we verschillende instructievideo’s op in het kader van de verhuis van enkele machines naar een buitenlandse vestiging. We zetten ook de 360° camera in om deze machines uitgebreid en gedetailleerd in beeld te brengen, zodat de nieuwe gebruikers zich al perfect konden voorbereiden op de komst van de nieuwe machines. Zeker in tijden waarin snel even overvliegen niet meer zo gemakkelijk was, bleek dit de ideale oplossing voor deze klant.

… tot je eigen interactieve verhaal brengen

Voor Moteogroup, importeur van motoren in de Benelux, gingen we nog een stapje verder. Het bedrijf wil toekomstige kopers tijdens roadshows of beurzen laten beleven hoe het voelt om écht op hun motoren te rijden.

Nadat de klanten de VR-bril op hun hoofd hebben gezet, kunnen ze zelf bepalen waar hun virtuele rit hen naartoe zal brengen. Hiervoor werkten we in samenspraak met de klant verschillende storyboards uit, die we nadien ook zelf gingen opnemen. De drukke ochtendrit naar het werk met bijhorende files kon hier natuurlijk niet ontbreken.

De 360°-camera is bovendien eenvoudig monteerbaar op een helm, waardoor de gebruiker van de VR-bril een zeer realistisch first person-perspectief ervaart. Daarnaast geven we motorrijder van dienst ook de mogelijkheid om de technische details van de gekozen motor en de USP’s van het merk binnen de VR-omgeving te bekijken.

Wij zorgen voor een 360° aanpak

Van de uitwerking van het scenario tot de opnames voor de 360° video en de eventuele installatie op locatie: bij Limelight hebben we een team in huis dat klaar is om een allround succesverhaal voor jouw bedrijf te schrijven.

Ben je ook geïnteresseerd in de vele mogelijkheden van 360° camerawerk, VR en zelfs AR? Bekijk samen met ons de mogelijkheden. We nodigen je graag uit voor een kennismaking.