1. Crossmediaal kijken op elk scherm
Vlamingen consumeren content versnipperd: via tv, streaming, social media … Ze switchen moeiteloos tussen schermen en platforms. De ene keer is dat een lange docu, de andere keer een snelle TikTok.
Wat betekent dit voor marketeers?
- Denk crossmediaal: slimme content is geoptimaliseerd per platform. Een langere video scoort op YouTube, een korte teaser werkt beter op Instagram of TikTok.
- Hou je boodschap consistent: gebruik verschillende formaten, maar altijd dezelfde branding en tone of voice.
- Maak video’s interactief: polls, live-uitzendingen of Q&A’s verlengen de kijktijd en verhogen engagement.
2. Lokale content in de spotlight
Vlaamse streaming- en zenderplatformen groeien sterk naast grote internationale spelers zoals Netflix en YouTube. Kijkers zoeken content die herkenbaar aanvoelt en bij hun leefwereld past.
Wat betekent dit voor marketeers?
- Werk met lokale creators: Belgische influencers en YouTubers hebben trouwe communities die hun content écht volgen en kunnen zo jouw videoboodschap versterken.
- Speel in op lokale cultuur en humor: een herkenbare en authentieke insteek verhoogt de impact van je content.
- Kijk verder dan de grote kanalen: advertenties op nicheplatformen, lokale streamingplatformen en VOD-diensten bereiken de relevantste doelgroep.
3. Social media wordt video-first
TikTok, Instagram en Facebook zijn de standaard geworden voor videoconsumptie. Mensen scrollen uren per dag door korte video’s op social media en blijven enkel hangen bij content die hen écht aanspreekt.
Wat betekent dit voor marketeers?
- Creëer snackable content: korte video’s met een sterke hook in de eerste 3 seconden werken het best.
- Speel in op trends: speel in op populaire audio’s, challenges en formats voor extra zichtbaarheid.
- Test, meet, optimaliseer: analyseer wat werkt en pas je strategie continu aan op basis van data.
4. Gaming als nieuw videokanaal
De gamingindustrie is niet langer een niche. Van in-game advertenties tot gesponsorde video’s in streams: gaming biedt een nieuwe manier om impact te maken met videomarketing.
Wat betekent dit voor marketeers?
- Zet in op in-game advertising: subtiele branding, zoals billboards in games of gesponsorde uitdagingen, werkt beter dan onderbrekende advertenties.
- Werk samen met game-influencers: streamers hebben een loyale, actieve community die openstaat voor authentieke samenwerkingen.
- Gamification in je eigen content: interactieve video’s en speelse formats, zoals een quiz of AR-filter verhogen engagement.
5. Samensmelting van video en podcasts
Podcasts blijven populair, maar echte impact maak je met video. Interviews worden niet enkel als audio verspreid, wél als videoformat met extra visuals en ondertitels.
Wat betekent dit voor marketeers?
- Neem je podcast ook als video op: YouTube, LinkedIn en Instagram zijn ideale extra kanalen voor een groter bereik.
- Maak korte snippets: knip de beste momenten uit je videocontent en deel ze als teasers.
- Versterk je thought leadership: mensen onthouden gezichten beter dan stemmen. Podcasts met video creëren een diepere connectie met je publiek.
Verder kijken met je videomarketing? Limelight denkt met je mee
De toekomst van videomarketing is snel, interactief en extreem gericht op de juiste doelgroep. Slim inspelen op trends is belangrijk. Maar wat écht telt, is hoe je ze doordacht integreert in je strategie.
Bij Limelight maken we videoformats die werken. Die niet alleen bekeken worden, maar ook de juiste doelgroep bereiken én converteren. Wil je een videostrategie die aansluit bij de trends en futureproof is? Contacteer ons en we bespreken samen je volgende videoproject