onboarding video

Een vlot onboarding proces voor een nieuwe collega vraagt heel wat energie. Als werkgever moet je tijd vrijmaken bij enkele medewerkers, om hun nieuwe collega te verwelkomen en te helpen inwerken. Als nieuwe collega krijg je zoveel informatie op korte tijd, dat je onmogelijk alles kan onthouden. Dat kan efficiënter en aangenamer voor beide partijen. De ideale oplossing? Een onboarding video.

Waarom een onboarding video het proces gemakkelijker kan maken? Wij geven je 6 redenen:

Minder ‘tijdverlies’

Een medewerker klaarstomen voor een job kost heel wat uren. Een presentatie over uren loggen, verlof aanvragen en andere praktische noodzakelijkheden, een algemene bedrijfsvoorstelling, uitleg over de werking van een machine of computerprogramma…

Je moet hiervoor niet alleen tijd voorzien bij je nieuwe medewerker, maar ook bij jezelf of andere collega’s die de ‘nieuweling’ op sleeptouw moeten nemen – en zich hierop moeten voorbereiden.

Met een onboarding video bespaar je heel wat tijd. Je moet minder tijd vrijmaken bij collega’s, en je nieuwe medewerker kan op voorhand en op een compactere tijd de nodige informatie verzamelen.

Heeft je nieuwe werknemer nog vragen? Dan kan je die op zijn of haar eerste werkdag nog even beantwoorden. Verder kan je die eerste meetings gebruiken voor wat er echt toe doet: aangenaam kennismaken.

Nieuwe informatie beter spreiden

Op dag één word je als nieuwe medewerker overspoeld met heel veel informatie. Niemand kan zoveel nieuwe informatie onthouden. Met een onboarding video geef je nieuwe medewerkers de kans om al die informatie beter te spreiden. Bezorg hun nog voor hun eerste werkdag al enkele video’s ter voorbereiding. Zo kunnen zij zich alvast voorbereiden.

Herbekijken als opfrissing

Niet meer zeker over bepaalde informatie die je kreeg op je eerste werkdag? Dat is meer dan normaal voor nieuwe medewerkers. Een onboarding video is na enkele dagen, weken of zelfs maanden gemakkelijk te herbekijken als opfrissing. Zonder dat je als nieuwe medewerker hiervoor steeds opnieuw bij collega’s moet aankloppen met alle vragen.

Onafhankelijk van personen

Je HR-manager verwelkomt steevast nieuwe medewerkers op hun eerste werkdag met een welkomstpresentatie. Maar wat als je HR-manager eens een slechte dag heeft, bepaalde informatie vergeet te vertellen, of onverwacht afwezig is?

Een onboarding video is tijdloos en onafhankelijk van personen. De gegeven informatie staat 100% vast. Het garandeert dat elke nieuwe medewerker steeds de juiste en dezelfde informatie krijgt.

Hergebruiken

Je hoeft niet voor elke medewerker nieuwe video’s te maken, maar kan je video’s gedurende een langere periode hergebruiken. De tijd die je daarmee uitspaart, is aanzienlijk.

Heet medewerkers welkom nog voor dag 1

Een eerste werkdag is altijd spannend als nieuwkomer. Nieuwe medewerkers op voorhand een of enkele video’s bezorgen, creëert een welkomstgevoel nog voor dag 1. Aan de ene kant kunnen zij zich al voorbereiden op hun nieuwe job, aan de andere kant toon je hen dat je als bedrijf bezig bent met hun onboarding proces.

Een tijdloze onboarding video met Limelight

Maak je onboarding proces gemakkelijk, duidelijk en efficiënt met video. Een helpende hand nodig? Wij bij Limelight kennen de kneepjes van het vak, bekijken je onboarding proces met jou, en stellen voor waar je met video quick wins kan realiseren.

Interesse? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Of vraag nu al een volledig vrijblijvende offerte aan. Klik hier.